beleid ontwerpen

beleid schrijven

Een goed beleidsstuk, visie of plan van aanpak, ze beginnen allemaal met helder nadenken voordat u gaat schrijven. Wij stellen daarbij verfrissende vragen en signaleren vastgeroeste meningen. Wij denken mee, praten mee en schrijven mee. De kwaliteit van het beleidsstuk bepaalt het uiteindelijke effect.

Een beter ontwerp voorkomt extra kosten in de uitvoering. Vergelijk het met een bouwtekening voor uw nieuwe huis. Die wilt u toch ook liever goed en duidelijk hebben?

stellen van kaders

Het is zeker niet simpel om politieke keuzes te vertalen in duidelijke kaders. Goede kaderstelling is in elke gemeente wel een aandachtspunt. Maar als het eenmaal lukt om de kaders scherp neer te zetten, is de besluitvorming weer gericht op waar die op gericht moet zijn: politieke keuzes maken. Verder maken duidelijke kaders de uitvoering van beleid eenvoudiger en de rol van uw gemeente in samenwerking met partners voorspelbaar.

 

Enkele voorbeelden:

– Meedenken over de strategie van Zorg-Tuinderij de Es.

– Meedenken met de secretaris van de Taskforce Mobiliteitsmanagement over de nieuwe strategie

wat klanten zeggen:

Het gesprek was leerzaam, confronterend en motiverend. Bedankt daarvoor. Ik ga voortaan beginnen met concrete vragen, zoals: “Waar staan we nu en wanneer zijn we blij?” (Linda Verf van Beweging3.0)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

 

Citaat van de maand

“Als er geen doel is, kun je ook niet scoren (of missen)” Frank Kalshoven, directeur van De Argumentenfabriek in de Volkskrant, 15-5-2021.